Tårtor och bakverk

Smakfulla och tjusiga enliga dina önskemål

 

Vår duktiga konditor Märta tillverkar den ena tårtan och bakverket mer tjusig och smakfull än den andra. Välj mellan säsongens tårta eller kombinera ihop din egen favorit. För att vara säker på att vi ska hinna tillverka din tårta eller ditt bakverk bör du beställa minst 2 veckor i förväg. Men har du mer bråttom än så, tveka inte att fråga oss. Många gånger kan vi hinna även med kortare varsel.

När det kommer till tårtor erbjuder vi främst moussetårtor med en fyllning av panna cotta. Men på förfrågan kan vi lösa de flesta andra varianter också. (Däremot erbjuder vi inga tårtor med bilder eller sugerpastefigurer.) Här nedan har vi listat några av de mest vanliga smakerna och kombinationerna men du kan alltid mixa och matcha dina smaker som du vill. Eller för den delen komma med egna önskemål.

Alla våra tårtkombinationer går att få laktosfria och glutenfria utan att det påverkar smak och konsistens. Om du däremot har gäster som t ex är veganer rekommenderar vi att du beställer en prismakopp med liknande smak som till övriga gäster. Tänk på att om du vill beställa flera olika tårtor så brukar det ofta gå fler bitar. Har du två olika smaker rekomenderar vi att du beställer 1,5 bit/person.

Pris och smak

  • 8-10 bitar 600 kr

  • 12-14 bitar 800 kr

  • 18-20 bitar 1100 kr

  • Bröllopstårta 85 kr/bit

  • Hyra tårställning 300 kr (ingår vid bröllopstårta)

  • Bakelse eller tartelette 75 kr

  • Dessert i prismabägare (engångs) 65 kr (vid köp i samband med buffé 60 kr)

Bottnar

  • Brownie

  • Vit brownie

  • Sockerkaka med brynt smör och ev. smaksättning om så önskas (t ex hallon - blåbär - björnbär - rabarber)

  • Kokosmaräng

  • Mandelmazarin

Panna cotta och mousse

  • Ljus, mörk eller vit choklad

  • Frukt eller bär

  • Färskost

  • Yougurt

  • Champagne

  • Salt kola

Trevliga smakkombinationer

  • Sockerkaka med brynt smör och rabarber - fläderpannacotta - jordgubbsmousse

  • Brownie - salt kolapannacotta - mörk chokladmousse (här kan man också addera nöt eller karamellcrunsch)

  • Kokosmaräng - citronpannacotta - vit chokladmousse och lemoncurd

  • Brownie - mörk chokladpannacotta - moccamousse med nougat och chokladglaze

  • Sockerkaka med brynt smör och blåbär - kardemummapannacotta - blåbärsmousse (vår fd. konditor Karolinas paradtårta)

  • Sockerkaka med brynt smör och jordgubbe - cheesecakecrème med vit choklad - jordgubbsmousse och jordgubbscurd

  • Brownie - jordgubbspannacotta - champagnemousse

  • Mandelmazarinbotten - färskostpannacotta - björnbärsmousse

Bakelser, desserter och tarteletter

  • Prismakopp med valfri panna cotta och mousse garnerad med italiensk maräng och bär

  • Glaserad moussebakelse fylld med pannacotta i valfri smak

  • Lemoncurdtartelette med italiensk maräng (här går det att få curd i annan smak om så önskas)

  • Färskostcrème med tillbehör efter säsong. T ex filéade apelsiner och pepparkaka på jul, äppelkompott och kardemummakakor på hösten och rabarberkompott med färska jordgubbar på sommaren.

  • Chokladkaka, med tryffel och hasselnötspraliné med grädde och färska bär

  • Kolatartelette med hasselnötter och grädde

  • Vit chokladcheesecake på browniebotten och hallonsås